Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ!!!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο καρκίνος έχει σχέση με κληρονομικές καταβολές αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το στρες και τη διατροφή μας. Επειδή ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα πλέον γύρω μας είναι μολυσμένα, από τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι το νερό που πίνουμε, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη τροφές οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό μας πολύ περισσότερο απ όσο εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε όταν τις καταναλώνουμε.  
Τα φρούτα ανήκουν αναμφησβήτητα μέσα σε αυτές τις τροφές. Τα στοιχεία όμως αναδυκνύουν ένα συγκεκριμένο φρούτο που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν αυτήν την πληροφορία. Το φρούτο αυτό είναι το βερύκοκο. 
Τόσο ο καρπός του αλλά και ιδιαίτερα το κουκούτσι του έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το κουκούτσι του βερύκοκου έχει μία πολύ σπουδαία αντικαρκινική ουσία που είναι η βιταμίνη Β17. Πρόκειται για μία βιταμίνη που λίγος κοσμός γνωρίζει την ύπαρξη της και τη δράση της. Ακόμη και ένας φαρμακοποιός αν τη ζητήσετε σαν συμπλήρωμα διατροφής σε ένα φαρμακείο ίσως σας πει ότι δεν τη γνωρίζει!!Και όμως η βιταμίνη αυτή υπάρχει και είναι τεράστιας σημασίας για τον οργανισμό μας αφού μπορεί να μας προφυλάξει α πό διάφορες μορφές καρκίνου. Βέβαια τα συμπληρώματα διατροφής της βιταμίνης Β17, όπως άλλωστε και όλες οι συνθετικές βιταμίνες, δεν έχουν καμία σχέση με την βιταμίνη Β17 που περιέχεται μέσα στο κουκούτσι του βερύκοκου.
Μην πετάτε τα κουκούτσια λοιπόν!! Μπορεί να είναι πικρά στη γεύση αλλά αποδεικνύονται θαυματουργά στην υγεία!! Πολύ λιγότερη ποσότητα τέτοια βιταμίνης περιέχεται και στο κουκούτσι του ροδάκινου.





6 σχόλια: